NATIONAL – www.national-auto.co.uk

NATIONAL-finalNATIONAL pouzdano uslužuje nezavisno tržište u Velikoj Britaniji i širom Evrope kao proizvođač i distributer preko 25 godina. Specijalizovani smo za kvačila i delove kočnica za putnička i laka dostavna vozila. Konkretno: kočioni diskovi, doboši, kompleti kvačila, kvačila sa pomoćnim cilindrom i zamjenska kvačila, sa krutim zamajcem i kvačila sa plivajućim zamajcem. Dosledno pratimo viziju da našim kupcima pružimo uslugu koju niko drugi nema. Sa više od 25 godina iskustva, mi imamo odgovore na ono što naši kupci zahtevaju. Ponosni smo na reputaciju na tržištu za pružanje kvaliteta, dostupnosti i obimu našeg asortimana. To su temelji na kojima se i dalje gradi i razvija naše poslovanje. NATIONAL-ov sistem osiguranja kvaliteta je u skladu sa Međunarodnim standardom ISO 9001:2008. Svi naši proizvodi su u kategoiji rezervnih delova uporedivog kvaliteta u skladu sa zahtjevima Regulatorne komisije. Poznati smo na tržištu po veličini asortimana kvačila i kočionih komponenti. NATIONAL-ov asortiman obuhvata preko 95% delova evropskih vozila i održava neprekidan razvojni program

SAMKO – www.samko.it

SAMKO-finalPietro Arici je 1952. godine imao fabriku visoko precizne mehanike specijalizovane za proizvodnju kočionih hidraulika za prvu ugradnju. Kompanija se 1977. godine preselila u Pjaćencu i rođeno je ime SAMKO, sa fokusom na hidrauliku kočnica i kvačila. Zahvaljujući upravljanju i pažnji novog predsednika kompanije Lučiana Aricija i nivou ulaganja u dodatne alate i opremu, za samo nekoliko godina kompanija SAMKO je postala svetski lider u kvaliteti i inovacijama. Samostalnost kompanije je srž kompanije, sa svim procesima i operacijama izvršenim unutar organizacije. Od istraživanja i dizajna komponenti, do proizvodnje i globalne distribucije kvalitetnih proizvoda, potpuna kontrola je ključ uspeha. Spremnost u svim aspektima proizvodnje je ono što osigurava mogućnost za ponudu vrhuskih kvalitetnih proizvoda. Velike investicije u najsavremenije tehnologije i opremu zadržao je SAMKO na vrhu industrije automobilskih delova. SAMKO proizvodi veliki raspon asortiman delova za globalno tržište, kao i hidrauliku kočnica i kvačila, kočione pločice i pakne, doboše i to takođe uključuje specijalizovane proizvode, kao što je ’’Easy Kit’’ koji je se brzo probio na tržištu. Istraživanje i razvoj Kada je riječ o kočionim sistemima, ništa ne može biti prepušteno slučaju. Zato je i istraživanje i razvoj tako važan aspekt za SAMKO. Novi proizvodni prototipovi su podložni dokazivanju na vozilu i takođe izdržljivosti u destruktivnim situacijama u našoj visoko opremljenoj eksperimentalnoj laboratoriji. SAMKO kontinuirano radi na poboljšanju i stalno razvija nove materijale i procese kako bi se dodatno povećala dugovečnost i performanse. Ovo dovodi do inovativnih tehničkih rešenja i poboljšanju kvaliteta, koristeći najsavremeniju dostupnu tehnologiju. Zahvaljujući ovoj predanosti, SAMKO je nagrađen sa nekoliko važnih certifikata.

WIX – www.wixfilters.com

WIX-finalOd 1939, WIX Filter je inovator u proizvodnji filtera. WIX dizajnira, proizvodi i distribuiše proizvode za automobilsku industriju, dizelske filtere, poljoprivredne, industrijske i specijalizovane filtere za tržišta. Njegova linija proizvoda uključuje uljne, vazdušne, filtere kabine, filtere goriva, filtere za hlađenje (klima –filteri), hidraulični filteri za automobile, kamione i dr. WIX je Poljski proizvodjač filtera koji proizvodi filtere i za prvu ugradnju što nam pruža poverenje, kvalitet i sigurnost u saradnji sa takvim proizvođačem koji ništa ne prepusta slučaju već u svojim laboratorijama testiraju svaki proizvod prije nego ga puste u proizvodnju.

DAYCO – www.dayco.com

DAYCO-finalDayco je svetski lider u dizajnu i produkciji elemenata prenosnog sistema za prvu ugradnju. Dayco obezbjeđuje tehnički poboljšana rešenja svojim kupcima, svetskim proizvođačima vozila, da garantuju najbolji kvalitet njihovih sistema i pouzdanost njihovih vozila. Zbog ovih razloga Dayco neprestano ulaže u istraživanja kako materijala tako i razvoja inovativnih rešenja da zadovolje zahteve budućih motora.

IPD – www.ipd.de

IPD-finalIPD – KVALITET je naš program. Asortiman, veliki kvalitet proizvoda, pouzdan servis isporuke i odnosi sa kupcima zasnovani na međusobnom poverenju i saradnji napravili su nas vodećim dobavljačem visoko kvalitetnih rezervnih dijelova. IPD važi za kvalitet prve ugradnje i inovativnih rešenja proizvoda u poslu sa rezervnim delovima. Mi posedujemo obiman asortiman ležajeva, komplet ležajeva točka, španera, vodenih pumpi i manžetni. Zadovoljstvo naših kupaca je naš prvi prioritet.

OPTIMAL – www.optimal-germany.com

OPTIMAL-finalOptimal snabdeva kvalitetne rezervne delove za osovinski pogon, kočioni program, upravljačke mehanizme, motore i druge auto proizvode još od osnivanja 1992. Snažan rast naše kompanije pokazuje da su naši poslovni koncepti naišli na odobrenje kod kupaca i distributera. Temeljna i direktna saradnja sa klijentima je suština našeg poslovanja. Kvalitet naših proizvoda i veoma visok standard podrške su ključni za postizanje zadovoljstva kod kupaca.

METELLI – www.metelli.com

METTELI-finalMetelli je osnovan 1. avgusta 1962. godine kao mašinska radionica. Kompanija je 1970. započela proizvodnju delova motora i 1975. godine, počinje sa proizvodnjom hidrauličnih kočnica i delova kvačila. Novo proširenje je došlo 1991. godine sa instalacijom linije za proizvodnju homokinetičkih zglobova, a kasnije je 1999. uključena i proizvodnja kardanskih vratila. U međuvremenu, Metelli se spojio sa Cifam-om, kompanijom za proizvodnju kočnica i hidrauličkih delova kvačila. U julu 2001. godine Metelli-ju je pripalo 100% vlasništvo kompanije Graf, poznatog proizvođača pumpi vode i kočionih diskova za auto industriju. Kako bi dovršili kočioni asortiman, 2008. su predstavili kočine pločice, a pakne 2010.

METELLI korporacija svoje proizvode izvozi u više od 90 zemalja širom svijeta na svim kontinentima. To čini Metelli globalnom kompanijom koja je u mogućnosti da zadovolji zahtjeve različitih tržišta i, u isto vrijeme, da prenese poruku integriteta i pouzdanosti koja je uvijek bila prepoznatljiva. Kompanija ima veoma mešovitu bazu kupaca, od zamenskih do originalnih delova.

MALO – www.malospa.it

MALO-finalMalo je lider u distribuciji delova od gume i gumeno-metalnih dijelova, kao i semeringa, hidrauličnih kočnica i delova kvačila, kočionih creva, sajli, remenja, ležajeva točka, remenica i vodenih pumpi.  Uz raspon proizvoda, koji je jedan od najkompletnijih na tržištu, MALO se bavi sa više od 35000 pozicija na 6000 m2 prostora milanskog sjedišta i na 14 strateški raspoređenih lokacija u Italiji. Potrebe 3.500 kupaca u Italiji i u svetu su potpuno ispunjeni zbog fleksibilnosti organizacije, što na kraju omogućuje da se isporuči oko 300.000 narudžbi godišnje i oko 35 miliona artikala.

FLENNOR – www.flennor.de

FLENNOR-finalFlenor – idealna kombinacija strasti i performansi. Flenor automotiv snabdeva rezervne delove koji ne samo da ispunjavaju standarde za prvu ugradnju nego moraju da zadovolje i interne striktne standarde Flenor kompanije. Ovo podrazumeva kompletan asortiman remenja, remenica, upravljačkih komponenti, kompleta ležajeva točka, brisače, kočioni sistem i grijače.

CS GERMANY – www.coil-springs.de

CS GERMANY-finalProizvodnja OE kvaliteta opruga je da zadovolje najviše standarde koje zahteva automobilska industrija. Naše opruge su proizvedene prema najmodernijim procesima inženjerske tehnike na posebno automatizovanim CNC mašinama za opruge. Mašine u kojima se vrši toplotna obrada kontrolisane su infracrvenim kontrolnim sistemima, a CNC hlađenje se radi potpuno automatizovanim mašinama za završnu obradu opruge pri proizvodnji kao i poslednja reč antikorozivne tehnologije, kombinovane da garantuju vrhunski kvalitet proizvoda.

VERNET – www.vernet.fr

VERNET-finalVernet – pretvara toplotu u kretanje. Pruža kompletnu proverenu podršku svojim kupcima. Ovakva politika dozvoljava Vernetu da garantuje kompletnu direktnu podršku svojim klijentima u sferi proširenja asortimana, često inovativnog i predstavlja značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.

PERSEA – www.persea.it

PERSEA-finalPERSEA je italijanska kompanija osnovana 1991. godine i specijalozovana je za proizvodnju sajli različite namjene. PERSEA je jedan od lidera u ovoj oblasti, kako za tržište rezervnih auto dijelova tako i za transportna vozila vodećih automobilskih proizvođača. PERSEA asortiman obuhvata više od 4000 artikala. Stalni razvoj novih proizvoda kao i kvaliteta njihove proizvodnje je poboljšan što dozvoljava PERSEA kompaniji da ostane kompatibilna na tržištu auto dijelova. Proizvodi su: sajle gasa, kočnica, kvačila, brzinomjera i sajle haube.

NARVA – www.narva-light.com

NARVA-finalKompanija NARVA je usko povezana sa proizvođačem sijalica OSRAM iz Berlina. Nakon završetka Drugog Svjetskog rata i podjele Njemačke, podjeljena je i Osram grupa tako da se od 1949. godine proizvodnja nalazi u istočnom dijelu Berlina. Početkom 1963. počinje se sa korištenjem imena NARVA, a 1966. ime je registrovano kao zaštitini znak. Kompanija je poslije 1970-ih imala do 6000 zaposlenih. Sa promjenama u 1990.-im godinama dolazi i do transformacija u kompaniji, ali i dalje ostaje proizvodnja robe pod nazivom NARVA, a 1991. godine pripada Philips Grupi. Sa povećanjem proizvodnje putničkih automobila kompanija NARVA se specijalizuje u osvetljavanju vozila. NARVA je postigla velike uspjehe u dizajniranju i proizvodnji automobilskih sijalica H4, HB3 i HB4 za američko tržište, zatim HB5 i H7 lampi. Od 2011. godine H4 sijalice se proizvode u Poljskoj.

HOLGER

HOLGER-finalU svojoj ponudi ima lamele i korpe za Evropska vozila koji će svojim kvalitetom olakšati Vaš  motor i mjenjač  te  produžiti im vijek trajanja.

BERGS

BERGS-finalTop kvalitet BERGS proizvoda bazira se na njihovom dugoročnom razvoju i primjeni najmodernijih tehnologija proizvodnje. BERGS zglobovi se izrađuju od pažljivo odabranih materijala i podvrgavaju se brojnim testovima prije nego li se isporuče krajnjem korisniku. BERGS proizvodi i distribuira homokinetičke zglobove razvijene s molibden premazom na žlijebu unutarnjeg ležaja kao i vanjskog dijela. Termalni tretman (karbonizacija) kojim se podvrgavaju zglobovi jamče njihovu pouzdanost i trajnost. BERGS zglobovi se mogu aplicirati na veliki broj modela proizvedenih od strane proizvođača iz Japana, Azije, Europe i Amerike.

BERGS poluosovine su izuzetno efikasne i nude rješenje protiv bučnih vibracija, tako da osiguravaju tihu i ugodnu vožnju.

HANS

HANS-finalProizvođač filtera koji u svojoj paleti proizvoda nudi sve vrste filtera za Vaš automobile. U ponudi su sledeće vrste filtera:

– Filteri ulja koji savršeno zadržavaju u sebi štetne čestice i održava ulje u vašem motoru čistim;

– Filteri goriva zadržavaju sve čestice veće od 8 mikrometara u sebi i tim čuvaju  vaše dizne;

– Filteri vazduha omogućavaju dovoljan dotok čistog vazduha u motor i svojim kvalitetom smanjuju potrošnju goriva

– Filteri kabine održavaju čistim vazduh u Vašoj kabini zadržavajući na sebi prašinu, polen i bakterije koji mogu škoditi Vašem zdravlju.

LASS

LASS-finalProizvođač svih vrsta automobilskih sajli, a u svojoj paleti prozivoda nudi sledeće vrste artikala: sajle gasa, kilometer sajle, sajle kvačila i sajle ručne. Napravljene od najkvalitetnijih materijala i sa asortimanom za sva Evropska vozila omogućavaju Vam sigurnost u vožnji i dugotrajnost nakon ugradnje.

MAAH

MAAH-finalU svojoj ponudi predstavio je sledeće proizvode: ležajeve, prirubnice i španere. Smanjuju trenje, buku i opterećenje u prenosu i vođenju pokretnih dijelova  na Vašem automobilu.

GENC

GENC-finalGenc predstavlja sledeće vrste proizvoda koja proizvodi u najsavremenijim uslovima, a to su: kugle, krajnice, lafete, letve volana, ramena i stabilizatori. Koji savršeno absorbuju sile i oscilacije u vožnji, pomažu Vama i Vašim saputnicima da ne osjete  loše puteve ili nagle promjene pravca.

ROSSO

ROSSO-finalROSSO je prisutan sa svojim proizvodima: Patosnice i metlice brisača. Patosnice od visoko kvalitetne gume i platna kao i kvalitetne metlice brisača koje omogućavaju maksimalnu vidljivost naprijed i nazad.

RENCO

RENCO-finalRENCO je proizvođač koji u svojoj ponudi ima hladnjake, termostate, prelivne boce, čepove, vodene flandže i crijeva vode. Hladnjaci vode i klime za sve vrste vozila visokog kvaliteta savršeno prenose toplotu u atmosferu i hlade motor ili vašu kabinu. Velik izbor u ponudi za Vas.

HORN

HORN-finalHORN je brend koji u svojoj ponudi nudi gumene dijelove za vašeg ljubimca I to brave vrata, čepove, hidro podizače, kartere, manžetne, nosače, odbojnike, podizače stakala, silen blokove I  semeringe. Visokog kvaliteta, nude trajnost nakon ugradnje.

DONNER

DONNER-finalDONNER je brend koji u svojoj ponudi ima sve elektronske komponente koji su potrebni vašem automobilu I to AC pumpe, automati alnasera, bendikse, bobine, el.pumpe, grijače, kablove svjećica, motore kabine, pečurke, prekidače, protokomjere, razvodne kape, reglere, remenice alternatora, ručice, uloške dizni i visko ventilatore. Drugim riječima sve na jednom mjestu sa jednogodišnjom garancijom, sigurnost koja Vam je potrebna.

MAXMAN

MAXMAN-finalMAXMAN kao svijetski brend I proizvođač kočionog programa nudi sledeće artikle u svojoj ponudi i to: kočioni cilindri, disk pločice, diskovi, doboši i pakne. Kočioni program za Vaše vozilo visokih performansi omogućava maksimalnu sigurnost u vožnji.

SBB

SBB-finalSBB je brend koji garantuje sigurnost, kvalitet, a to je pokriveno garancijom. U  svojoj ponudi imaju pumpe vode, amortizerie, opruge, amortizeri petih vrata i amortizere poklopca motora. Pumpe vode kao sistem hlađenja motora kao i amortizeri i opruge koji su jedan od najvažnijih faktora za sigurnost u vožnji.